Huidinstituut Ria Heijens

"Wij bieden behandelingen voor huidverbetering en wellness voor zowel dames als heren "

 

 

Laser ontharen, voor en na

 

 

 

 

 

Cryotherapie, voor en na

DEFINITIEF ONTHAREN MET DE DIODE LASER
 

Laserontharen is het veilig definitief verwijderen van ongewenste haargroei op het gelaat en lichaam zowel bij dames als heren. De laserbehandelingen worden bij ons uitgevoerd door een gediplomeerde huidtherapeute. Afhankelijk van uw zorgverzekering worden de behandelingen in uw gelaat vergoed.

Ongewenste haargroei in het dagelijks leven is voor veel mensen een groot probleem. Door scheren, epileren, plukken of behandeling met hormoonpreparaten wordt getracht haargroei tegen te gaan. Met de moderne laser technologie is het nu mogelijk om haargroei te reduceren, zonder de vaak pijnlijke neveneffecten die de traditionele haarverwijderingsmethoden met zich meebrengen.
 

Wat kunt u met behulp van laserlicht bereiken?
Op de behandelde plekken wordt ongewenste haargroei tot 90% verminderd. De eventuele resterende haren kunnen dunner en lichter van kleur zijn.
 

Welke lichaamsdelen kunnen we behandelen?

Vrijwel alle lichaamsdelen zoals het gezicht, de benen, armen en rug kunnen met laserlicht worden behandeld.
 

Doet het pijn?

In de meeste gevallen wordt tijdens de behandeling een prikkelend gevoel geconstateerd. Na afloop van de behandeling kan een lichtrode uitslag (erytheem) zichtbaar zijn, die snel weer verdwijnt.
 

Hoeveel behandelingen heeft u nodig?

De groeicyclus van het haar bestaat uit verschillende fases: de groeifase, de regressieve fase en de rustfase. Voor een optimaal resultaat moet uw haar in de groeifase met laserlicht worden behandeld. De normale tijdsduur van een laserbehandeling is drie tot zeven behandelingssessies met tussenpauzes van vier tot acht weken. Sommige personen zijn in verband met hun haartype of haarkleur minder geschikt voor een laser-ontharingskuur. Mensen met een lichte huidskleur en donker haar zijn het meest geschikt voor deze behandeling. Bij mensen met wit en lichtblond haar boeken we de minst succesvolle resultaten.
 

Wat te doen voor en na de behandeling?

Vanaf vier weken voor het begin van de laserbehandeling zijn epileren, plukken of andere ontharingsbehandelingen af te raden, Verder is het niet aan te bevelen om vanaf vier weken voor de behandeling in de zon te gaan liggen. Laserstralen worden door zongebruinde huid aangetrokken en kunnen dan niet effectief hun werk doen. Verder adviseren wij na de behandeling gedurende 6 weken niet te zonnebaden.

 

De voordelen op een rijtje:

1)
De diode-laser heeft een golflengte van 810 Nm (de ideale golflengte om  overbeharing te behandelen)
2) Gekoelde scanner, waardoor minder kans op beschadiging van de huid en een aangenamer gevoel tijdens de behandeling.
3) Geen fel flitslicht tijdens de behandeling aan de ogen.
4) Het lange termijn effect van diode-lasers is al meer dan 30 jaar bekend, IPL-systemen bestaan pas op de markt sinds de jaren 90.
5) Laser mag enkel gebruikt worden door artsen en huidtherapeuten, die hiervoor langjarige opleidingen hebben gevolgd. IPL mag door iedereen worden gebruikt.
6) IPL werkt met lampen die per behandeling in kwaliteit afnemen (zoals bij een zonnebank). De kwaliteit per behandeling is dus niet constant. Bij de diode-laser blijft de energie wel constant en dus ook de behandelkwaliteit, wat merkbaar is in het eindresultaat.

 

Vergoedingen zorgverzekeraars
 

Gelaatsbehandelingen voor het verwijderen van overbeharing worden volgens uw polisvoorwaarden veelal vergoed, mits de behandeling wordt uitgevoerd door een huidtherapeute die aangesloten is bij de NVH. Alle laserbehandelingen worden bij ons uitgevoerd door een gediplomeerde huidtherapeute.

De laserbehandelingen voor het definitief verwijderen van overbeharing worden niet uitgevoerd door een schoonheidspecialiste, maar door een huidtherapeute. Een huidtherapeute heeft een 4 jarige HBO opleiding gevolgd bij de Hoge School Utrecht. De huidtherapeuten zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en hebben jaren lange ervaring op het gebied van laserontharing.

De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw verzekeringspakket. Informeer voor de voorwaarden bij uw eigen verzekeringsmaatschappij.

 

CRYOTHERAPIE

 

Vrijwel iedereen weet wat wratten zijn. Deze ruw aanvoelende knobbeltjes komen vooral op de handen en onder de voetzolen voor, maar ook elders op het lichaam bij zowel kinderen als volwassenen. Ook ouderdomsvlekken en fibromen zijn veel voorkomende huidontsieringen. Cryotherapie is een behandeling die werkt door middel van bevriezing van weefsels. Bevriezing is een effectieve behandeling en maakt resoluut korte metten met wratten, fibromen, pigmentvlekken en ouderdomsvlekken!

 

Supersnel en nauwkeurig: geen beschadiging van omliggend huidweefsel

Bij de reguliere behandeling van o.a. wratten en fibromen is het grote nadeel, dat de omliggende, gezonde huid vaak ook wordt beschadigd door bevriezing . Dankzij de Kosmetische Cryotherapie is men in staat om op de millimeter nauwkeurig te behandelen. Dit betekent dat het omliggende gezonde huidweefsel niet wordt aangeraakt, waardoor de behandeling volkomen pijnloos is! Cryotherapie vraagt geen onderhoud en er is geen verdoving vooraf nodig. De penetratie van de werking bij Cryotherapie is ca. 1 millimeter per 5 seconden. Een behandeling neemt dus slechts 15 tot 30 seconden in beslag en er is achteraf geen nazorg vereist.

Alle voordelen van een behandeling van Cryotherapie op een rijtje:
 

Pijnloze behandeling (met name bij kinderen een groot voordeel!)

Slechts 1 behandeling nodig voor direct resultaat

Directe behandeling is mogelijk

De huid hoeft niet met een pleister afgeplakt te worden

Er is zelden sprake van littekenvorming

Korte behandelmethode

 

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over de Kosmetische Cryotherapie.

 

LASERBEHANDELINGEN TEGEN SCHIMMELNAGELS

 

Schimmelnagels, in de volksmond ook wel kalknagels genoemd, is een schimmelinfectie aan de vinger- of teennagels. De werkelijke infectie is het bed van de nagel en de plaat onder het nageloppervlak.

In de meeste gevallen zijn de teennagels geïnfecteerd (98%). Schimmelinfecties aan de vingernagels zijn zeldzaam. Mannen hebben vaker last van deze infectie als vrouwen. Oudere mensen hebben 30x vaker kans een schimmelnagel te ontwikkelen als kinderen. Waarschijnlijk komt dit door het feit dat kindernagels sneller groeien dan nagels van volwassenen. Personen met chronische ziekten zoals diabetes, problemen met de bloedsomloop en immuundeficiëntie ziektes (immuunsysteem wordt onderdrukt) zijn extra vatbaar voor de schimmelinfectie en kan dit een medische indicatie zijn.

De nieuwe techniek is behandeling door middel van de MedArt 700 Neo Nail Laser. Deze laser zorgt voor verhitting van het nagelbed, tot ongeveer 42 graden, waardoor de schimmelinfectie gedood wordt. De behandeling is niet geheel pijnloos. Na de behandeling kan nog een lichte tinteling voelbaar zijn.

 

Bel vrijblijvend voor meer informatie: 0321-317420