Huidinstituut Ria Heijens

"Wij bieden behandelingen voor huidverbetering en wellness voor zowel dames als heren "

 

Infrarood sauna

 

 

 

                                    

 

 

Hoe werkt het?

Het gebruik van een infrarood-cabine kunt u vergelijken met dat van een sauna, de werking is echter fundamenteel anders. In de cabine wordt het niet warmer dan 40 tot 60 C. Het grootste deel van de straling zet zich rechtstreeks om in lichaamswarmte, waardoor u gaat transpireren. Het gevolg is dat allerlei schadelijke stoffen, zoals alcohol, nicotine en cholesterol, die zich in de onderhuid bevinden, door het lichaam worden afgestoten.

Tijdens een infraroodsessie is uw lichaam dus hard aan het werk.
Geblesseerde spieren herstellen sneller door de ontspannende, aangename warmte en de toevoer van grote hoeveelheden zuurstofrijk bloed. Uw bloedcirculatie wordt bevorderd en de huid reinigt zich grondig. Infrarood wordt succesvol toegepast bij de behandeling van diverse ziekten en klachten. De activiteit van virussen, zoals griep, wordt afgeremd. Bij sporters werkt infraroodwarmte ook uitstekend bij de behandeling van blessures en als warming-up.

De werking is dus duidelijk anders dan bij een sauna, waarbij de temperatuur veel hoger is en geen stralingswarmte, maar verhitting van de omgevingslucht plaatsvindt.

 

30 minuten € 15,50