Huidinstituut Ria Heijens

"Wij bieden behandelingen voor huidverbetering en wellness voor zowel dames als heren "

 

 

 

 

 

 

 

Regelmatig kun je hier nieuwtjes & wetenswaardigheden

 

lezen uit de wereld van Beauty en Lifestyle.

 

 

 

 

 

21-01-2017

 

 

Wat zijn fruitzuren?

 

Fruitzuren, ( Alpha Hydroxy Acids ), zijn natuurlijke organische zuren. Er wordt gebruik gemaakt van glycolzuur, appelzuur en citroenzuur, maar ook van melkzuur en wijnzuur. De combinatie van deze zuren verbetert de afscheiding van de hoorndeeltjes in de huid, ze schilferen als het ware de huid af. De cel vernieuwing wordt op deze manier versneld waardoor de celdeling wordt gestimuleerd.

De huid wordt onder invloed van fruitzuren zichtbaar strakker, gladder en fijner.
Ook de elasticiteit van de huid verbetert sterk, de huid krijgt een mooiere teint.

Met fruitzuren stimuleer je het collageen en zorg je voor een betere cel aanmaak. Ook wordt de elastine in de huid geactiveerd, waardoor de huid verstevigd wordt. Fruitzuren hebben niet alleen een hoornlaag oplossend effect maar werken ook antibacterieel en zijn daardoor voor de verzorging van de onzuivere probleemhuid zeer geschikt.

Fruitzuurbehandelingen kunnen worden toegepast bij verschillende huidcondities en hebben ook een positief effect op diverse huidproblemen, zoals:

-  Grove Poriën
-  Fijne lijntjes en rimpeltjes
-  Acne, acnelittekens
-  Verdikte hoornlaag
-  Ouderdomsvlekken, pigmentvlekken

 

Behandeling

Een fruitzuur peeling kan worden gegeven als aanvulling op een gezichtsbehandeling, maar ook is deze behandeling te boeken als kuur.
Een kuur bestaat uit 3 weken lang 1 behandeling per week.
Na een huidanalyse zal met u besproken worden, afhankelijk van de conditie van uw huid. welke sterkte wordt gebruikt.

Prijs

Als extra tijdens een gezichtsbehandeling   €   17,50
Fruitzuur behandeling eenmalig €   42,50
Kuur 3x  1x per week € 115.00

        

Na een behandeling met fruitzuren moet de huid beschermd worden tegen UV straling en mag u niet in de zon of onder de zonnebank.

 

 

 

27-10-2016

 

 

 

Het effect van chocolade.

 

Chocolade, wie houdt er niet van, het is een guilty pleasure.

Ons lichaam hunkert af en toe naar chocolade, zeker wanneer we in een dip zitten of stress hebben. Dit komt omdat chocolade stoffen bevatten die de productie van het gelukshormoon endorfine stimuleren en zo de stress doet afnemen. Je krijgt er dus een goed gevoel van.

Ik heb het dan wel over donkere chocolade met een cacao gehalte van minimaal 70%,  andere chocoladesoorten bevatten veel meer vetten en suikers.

Chocolade producten worden ook steeds meer gebruikt bij wellness behandelingen, niet alleen voor het feel good gevoel, maar ook door de werking van bepaalde stoffen die een uitermate gunstig effect op de huid hebben.

 

Waarom is cacao goed voor onze huid?

In cacao zitten veel flavonoiden, een stofje wat essentieel is bij onze stofwisseling van vitamine C en daarom een sterke anti oxydant is. Anti oxydanten verminderen de ruwheid van je huid en beschermen tegen schadelijke effecten van vrije radicalen. Vrije radicalen zorgen voor een snelle huidveroudering.
De flavonoiden hebben effect op de doorstroming in je bloedvaten en zorgen voor een mooie gezonde huid.

Een andere stof in chocolade is het aminozuur tryptofaan.  Tryptofaan vermindert stress en stress is juist een veroorzaker van meer collageenverlies en dus meer rimpels.

De aanwezige polyfenolen in cacao hebben een ontstekingsremmende en zuiverende werking op de huid. Deze polyfenolen  beschermen ook onze huid tegen schadelijke UV stralen.
 

 

 

 

16-09-2016

 

Het Zwitserse merk Valmont

 

Al ruim 30 jaar helpt Valmont vrouwen en mannen de zichtbare tekenen van het ouder worden te bestrijden. Valmont haalt het beste uit de Zwitserse natuur en combineert deze met de laatste ontwikkelingen op het gebied van cellulaire cosmetica. Valmont formuleert uiterst luxueuze anti-ageing cosmetica met zichtbare resultaten en langdurige werkzaamheid. Valmont heeft zich omringd met de beste experts en een buitengewone verfijnde anti-ageing productlijn gecreëerd om de schoonheid van vrouwen en mannen te behouden.

Wat is cellulaire cosmetica?

Cosmetica op basis van celtherapie stimuleert het celvernieuwingsproces waardoor er een regelmatige huidvernieuwing verkregen wordt. Iedere 28 dagen vindt dit proces plaats waardoor het huidverouderingsproces zal worden vertraagd.
 Juist door deze celtherapie onderscheidt Valmont zich als exclusief product in de markt.
De formules van de Valmont productlijnen zijn verrijkt met gletsjerwater dat door de natuur wordt bewaakt. Dankzij het ideale mineraalgehalte bevordert gletsjerwater de uitwisseling van weefsels, versterkt het de celstofwisseling en wordt het natuurlijke afweersysteem gestimuleerd.

Daarnaast maakt Valmont gebruik van:

3 voudig DNA en RNA: deze staan bekend om antiverouderende eigenschappen.
Natrium: houdt het vocht vast, hydrateert en is een natuurlijke UV-filter en antioxydant.
Calcium: versterkt het membraam van de cel, stimuleert de celvernieuwing en versterkt het RNA en verlengt de werking van het DNA.
Magnesium: geeft energie.
Collageen: heeft een hydraterende, aanspannende, helende en liftende werking.
Peptides: deze staan bekend om de antirimpel werking.
Pure plantenextracten: zorgen voor de aanvullende verzorging.

   
Valmont behandelingen

De weldaad van de Valmont producten kan men het beste ervaren tijdens een van de, volgens een speciale methode uitgevoerde Valmont schoonheidsbehandelingen. Door de diversiteit aan behandelingen is er voor ieder huidtype een ritueel. 
Verbluffende resultaten worden behaald in de behandeling met het speciale Valmont collageenvlies masker.

 

 

27-08-2016

 

Roodbruine verkleuringen in de hals of op het decolleté, wat kan dit zijn en hoe komt het?

 

             

Waarschijnlijk heeft u dan de huidaandoening Poikiloderma van Civatte.

 

Poikiloderma is een roodbruine verkleuring aan beide zijden van de hals, soms tot over de kaaklijn. Vaak ziet men het niet onder de kin, omdat daar weinig zonlicht komt. Civatte is de ontdekker van deze huidaandoening.
Poikiloderma is een combinatie van bloedvaatjes, pigmentvlekken en een dunne huid. De goedaardige huidafwijking wordt veroorzaakt door pigmentstoornissen in combinatie met zonneschade en huidveroudering verschijnselen, het gebruik van parfum in de hals kan ook een grote veroorzaker zijn van de verkleuring.

De kleine rode bloedvaatjes en pigmentvlekken kunnen worden behandeld met laser, maar voorzichtigheid is geboden in verband met de dunne huid.
Een andere mogelijkheid voor het behandelen is het oplichten van de huid met glycolzuur, vitamine C of niacinamide.
 

Het is aan te bevelen geen parfum meer op je hals te sprayen of crèmes te gebruiken waar parfum in is verwerkt en mannen wordt aangeraden geen after shave meer op de hals aan te brengen.
Gebruik altijd een goede zonnebrandcrème met minimaal factor 20, waarin geen parfum of alcohol is verwerkt.
 

Foto’s huidziekten.nl

 

 

 

25-04-2016

 

Bron foto: Huidziekten.nl

 

Xanthelasma

 

Laatst werd ik door iemand benaderd die mij vroeg, weet jij wat ik bij mijn oog heb en kan ik een afspraak bij je maken om dat weg te halen?

Helaas zo gemakkelijk gaat dat niet, want wat zij rond het oog heeft is Xanthelasma Palpebrarum.
Xanthelasma zijn onschuldige zachte soms vaste of kalkachtige geelwitte vetstapelings tumoren rondom de ogen.

 

Wat is de oorzaak?

Meestal ontstaat het door een stoornis in de vetstofwisseling, ook een hoog cholesterolgehalte
kan bij het ontstaan een belangrijke rol spelen en het  kan zelfs erfelijk bepaald zijn.
Vaak begint het met een klein bultje wat soms al in een paar maanden kan uitgroeien tot een gelige platte plek.

 

Behandeling


Xanthelasma is makkelijk te herkennen, maar voor aanvang van een behandeling en om er zeker van te zijn, wordt aangeraden eerst de vetten (w.o. cholesterol en triglyceriden) in het bloed te laten bepalen.
Er zijn verschillende mogelijkheden van behandelen:
- het verwijderen door middel van een laserbehandeling
- electrocoagulatie, het vet wordt door middel van warmte weggesmolten
- het met trichloorazijnzuur aantippen van de plekken
- in ernstige gevallen is een operatieve ingreep noodzakelijk
- kleine plekken kan men eventueel camoufleren met make up
- xanthelasma verdwijnt nooit vanzelf

 

02-03-2016

 

 

HOUDBAARHEID COSMETICA

 

Wist je dat ook cosmetica een uiterste houdbaarheidsdatum heeft?

Cosmetica kan bederven, dit wordt veroorzaakt door sommige bacteriën en schimmels. Langdurig gebruik van bedorven cosmetica kan zelfs leiden tot huidirritaties of  huiduitslag.

Om de gebruiker hierover te informeren staat er een houdbaarheidsdatum / symbool op de verpakking of het product zelf.

Een houdbaarheidsdatum staat altijd op producten die minder dan 30 maanden houdbaar zijn. Vaak wordt dit aangegeven met “bij voorkeur gebruiken voor eind…” of er staat een zandloper op afgebeeld.

Het houdbaarheidsymbool “een open potje”  geeft de periode aan waarbinnen het product  NA OPENING kan worden gebruikt. Dit wordt aangegeven met de letter M en een getal, dit getal is het aantal (M) maanden.

Niet op alle cosmetica vind je deze symbolen, het is niet nodig op producten voor eenmalig gebruik, producten met alcohol zoals parfums, producten die niet geopend kunnen worden bijvoorbeeld spuitbussen en op producten die niet kunnen bederven.

Het beste kan je de producten na opening goed afsluiten, niet met je vingers crème uit een potje halen, je producten niet in de badkamer bewaren maar op een koele plaats, penselen en kwasten regelmatig uitwassen en je producten niet door anderen laten gebruiken.

Gaat je product anders ruiken of irriteren, gaat het klonteren of schiften dan is het tijd om het weg te gooien, het is dan hoogstwaarschijnlijk niet meer goed.

 

 

 

 

06-09-2015

 

 

MICELLAIRE REINIGERS

 

De huid  reinigen is de belangrijkste stap in huidverzorging. Afvalstoffen en make-up verstoppen de huid en zorgen ervoor dat werkstoffen uit je verzorgende producten niet hun werk kunnen doen.

Er zijn tegenwoordig vele soorten reinigers te koop, aangepast aan verschillende huidtypes.
Veel cosmetica merken brengen tegenwoordig een micellaire reiniger op de markt, maar wat is een micellaire reiniger en hoe gebruik je het.

Micellen zijn moleculen die voor een deel hydrofiel (oplosbaar in water) en voor een deel hydrofoob (waterafstotend) zijn. Deze microscopisch kleine bundels kunnen zich heel goed hechten aan vuil en vetten. Alleen met water kan je vetstoffen niet verwijderen, maar door het toevoegen van micellen aan water krijgt het dus wel de vetoplossende eigenschappen.

 

 

Micellair water breng je aan op een wattenschijfje en je wrijft er eenmaal mee over je huid en je ogen. De micel doet zijn werk en je make-up blijft zo op het wattenschijfje achter.

Micellair water is huidvriendelijk en niet agressief. Voor een normale, droge of gevoelige huid is het erg geschikt.
Gebruik je veel vettige make-up, waterproof mascara of heb je een vettige huid dan is het wat minder geschikt. Aanbevolen wordt dan na de micellaire reiniging nog een andere reiniger te gebruiken.
Micellair water is over het algemeen iets duurder dan een gewone reiniging.

 

 

 

 

 

 

05-07-2015

 

 

NAGELS LAKKEN

 

Zo breng je nagellak aan!

 

 

     1.   Zorg ervoor dat je nagels schoon en olievrij zijn.

     2.   Breng eerst een blanke lak aan ter bescherming van je nagels.

     3.   Breng een druppel nagellak aan net boven je nagelriem.

     4.   Duw de druppel richting je nagelriem en laat een klein randje over.

     5.   Maak nu een rechte streep naar de top van je nagel.

     6.   Trek vanaf je nagelriem aan de zijkant van je nagel weer een streep naar de top van je nagel.

     7.   Herhaal dit ook aan de andere kant.

     8.   Wil je een dikkere laag, doe dit dan nog voor een 2e of 3e keer.

     9.   Breng ter bescherming van je nagellak een blanke toplaag aan.

 

 

 

15-06-2015

 

DIY  MANICURE

 

Verzorg je thuis zelf je nagels, volg dan deze stappen en je nagels zien er perfect uit.

Wat heb je allemaal nodig:
- handdoek, nagelborsteltje
- nagellakremover, nagellak, base en top coat
- cuticle remover voor de nagelriemen
- zachte vijl, een buffer blok, bokkenpootje en nagelriemtangetje
- bakje lauw water, handzeep en scrub
- nagelriemolie, handcrème

 

                                       

 

                                                      

           1.  Maak je nagels en je handen goed schoon

           2,  Verwijder oude nagellak met een remover zonder aceton

           3,  Breng cuticle remover aan op je nagelriemen en laat het weken

           4.  Vijl ondertussen je nagels in model

            5.  Duw je nagelriemen terug met een bokkenpootje

           6.  Week je handen in lauw water met handzeep

           7.  Scrub je handen, spoel ze af en maak ze droog

           8.  Verwijder de harde huid naast je nagels

            9.  Knip velletjes bij de nagelriemen weg

          10. Maak met een buffer blok je nagels glad en verzorg je nagelriemen met een olie

          11. Lak eventueel je nagels ( base, 2 lagen lak, top coat)

          12. Verzorg je handen met een handcrème

   

Vind je het allemaal te veel werk? Je kunt ook terecht bij Huidinstituut Ria Heijens

 

 

Nagels

 

In de praktijk wordt ik regelmatig gevraagd naar de verzorging van nagels. Nagels die inscheuren, velletjes die niet weg gaan, brokkelende nagels, vlekjes op de nagels, hoe vijl je nagels en hoe kan je het beste je nagels lakken.
In een aantal blogs ga ik jullie uitleg geven over nagelafwijkingen en geef ik tips hoe je het beste je nagels kan verzorgen.

 

 

Maar waaruit bestaat een nagel eigenlijk?

Een nagel ontstaat uit de matrix, deze bevindt zich grotendeels onder de huid van je vinger.
Het nagelbed is de huid onder de nagelplaat, deze zit aan de nagelplaat vast en schuift langzaam
naar voren.
De nagelplaat bestaat net als je haren en huid uit keratine (eiwitten) en is stevig, half doorschijnend en flexibel. 
De nagelriem beschermt onze nagels tegen indringend vuil, zodat er geen ontstekingen van de nagel kunnen ontstaan.

 

Nagelafwijkingen


Een aantal voorkomende nagelafwijkingen zijn:

 

Horizontale groeven (Beau’s Lines), zijn het gevolg van een tijdelijke groeistoornis in de matrix. Dit kan veroorzaakt zijn door koorts, bepaalde medicijnen (betablokkers), diabetes, infecties en trauma’s.
Wanneer de onderliggende oorzaak van de nagelafwijking wordt behandeld, zal na verloop va tijd door het knippen van de nagels de aandoening verdwijnen.

 

 

 

 

 

 

Mees’ lines, witte lijnen op de nagel met nauwelijks voelbare groeven. Meestal  veroorzaakt door vergiftiging, chemotherapie, hartfalen, malaria of koorts.
Na verloop van tijd verdwijnen deze lijnen vanzelf.

 

 

 

 

 

 

 

Gele nagels, meestal het gevolg van een schimmelinfectie. Een andere naam hiervoor is  onychomycose. Deze nagels noemen we vaak “kalknagels”.
De beste behandeling voor deze nagels is laseren. Het duurt vaak wel een jaar voor de nagels zijn genezen.

 

 

 

 

 

 

 

Longitudinale groeven. Komen vaak voor bij ouderen en kunnen grijswit tot geel zijn. Dit groeit vanzelf weer uit de nagel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donkere verticale verkleuringen van de nagel kunnen wijzen op huidkanker. Aanbevolen wordt zo snel mogelijk contact op te nemen met de huisarts.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dunne of broze nagels. Dit kan ontstaan door beschadigingen als gevolg van het verkeerd vijlen, door schoonmaakmiddelen, nagels bijten,  het gebruik van producten als aceton of een tekort aan ijzer.
Een goede verzorging van de nagels kan dit probleem verhelpen.

 

 

 

 

 

 

 

Korte beschadigde nagels als gevolg van het nagelbijten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keratin granulation is een plaatselijke beschadiging van het nagel oppervlak, met witte verkleuringen. Het kan worden veroorzaakt door eczeem, psoriasis of het gebruik van nagellak.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hang nails, een pijnlijk scheurtje in de  nagelriem. Het beste kan je het loshangende deel afknippen, vet houden en  zo nodig afdekken met een  pleister.

 

 

 

 

 

 

 

 

(plaatjes site huidziekten)

 

 

 

16-04-2015

 

 

Informatie en een aantal tips over zelfbruiners.

 

Een zelfbruiner is een product dat meestal dihydroxyacetone (DHA) bevat. DHA is een doorzichtig en kleurloos ingrediënt, gemaakt uit suikerbieten of suikerriet. Deze stof reageert op de eiwitten ( dode huidcellen) in de buitenste laag van onze huid, waardoor we een bruine kleur krijgen.
Zelfbruiners worden verkocht in de vorm van een crème, spray, mousse of gel.
DHA is over het algemeen veilig in gebruik, wel wordt aangeraden bij het gebruik van een spray deze niet in te ademen.
Wanneer je een gevoelige huid hebt is het verstandig het product eerst te testen door een beetje aan te brengen in je elleboog holte.
 

Hoe lang blijft het zichtbaar?
Een paar dagen na het aanbrengen wordt de kleur lichter. Het nadeel van een zelfbruiner is dat je het 2 tot 3 keer in de week aan moet brengen om een mooie kleur te behouden.
Na een scrub zal je huid ook lichter worden.
 

Beschermt een zelfbruiner tegen de zon?
Nee, een zelfbruiner beschermt je niet tegen de zon, vaak bevatten ze geen Sun Protection Factor (SPF) en je kan dus gewoon verbranden. Ga je in de zon  gebruik dan altijd nog een zonneproduct met een beschermingsfactor.

 

Geeft een zelfbruiner af?
Het kan voorkomen dat de zelfbruiner afgeeft op je kleding, het is dus ook heel belangrijk onderstaande tips goed op te volgen.
 

Hoe breng je een zelfbruiner aan en hoe voorkom je vlekken?

      -          Scrub je huid eerst goed, de huid is egaler en het resultaat blijft veel langer zichtbaar

      -          Breng op je huid een goede hydraterende crème aan, zeker op je knieën, ellebogen en je voeten.

      -          Breng daarna de zelfbruiner aan, op je gezicht kan je eventueel nog een extra serum aanbrengen. Pas op dat er geen zelfbruiner in je wenkbrauwen achterblijft.

      -          Neem de tijd om de zelfbruiner aan te brengen, verdeel het goed en dep eventueel huidplooien af met een tissue.

      -          Wacht een tijdje met aankleden totdat de zelfbruiner goed is ingetrokken of opgedroogd.

      -          Was je handen goed na het aanbrengen, dat voorkomt bruin tussen de vingers en op je handpalmen.

 

      DECLEOR: Lait auto-bronzant hâle naturel
 

Zelfbruinende milk voor gezicht en lichaam
Een zachte vetvrije lotion die een zelfbruinend complex bevat bestaande uit 100% plantaardig DHA, gecombineerd met Erythrulose dat kleur en glans geeft aan de huid.
Perfect product voor iedereen die snel een mooie en natuurlijk bruine teint wenst.
Ook zeer geschikt voor diegene die na een vakantie langer wil blijven genieten van een zonnige bruine teint.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

04-04-2015

 

 

     

 

 

 

 

 

 

 

Wat is nu eigenlijk voorjaarsmoeheid en een remedie.

 

Het is al weer eerder licht, de dagen worden langer, maar toch hebben we behoefte aan veel slaap, we zijn moe, hebben eigenlijk nergens zin in en zijn lusteloos.
Als je deze klachten regelmatig hebt,  zou het kunnen zijn dat je last hebt van voorjaarsmoeheid.

Voorjaarsmoeheid ontstaat door een gebrek aan vitaminen, mineralen en beweging.
In de zomer zijn we veel buiten en hebben veel energie door beweging, onze hersenen krijgen veel meer zuurstof. In de winter hebben we ook veel minder soorten verse groenten en fruit en krijgen we dus minder vitaminen en mineralen via onze voeding.
 

Aan deze voorjaarsmoeheid kunnen we iets doen, ik heb een aantal tips voor je:
 

      -   Ga er op uit, het is vroeger licht, begin de dag met een stevige wandeling buiten.

      -   Neem bij je ontbijt een glas vers geperst sap.

      -   Ga wat eerder naar bed, dan wordt je uitgerust wakker.

      -   Masseer je oorschelpen bij vermoeidheid met een etherische olie van rozemarijn of cipres.

      -   Drink 2 x per dag een kopje thee gezet van brandnetel, berkenblad of paardenbloem, dit is ook nog goed voor je huid.

 

Mocht dit alles niet helpen dan heb ik nog een (Duits) recept voor een drankje:

Meng 15 tenen knoflook met  5 biologische in kleine stukjes gesneden citroenen (met schil), doe alles met een klein beetje water in de blender. Drink hier elke avond een klein glaasje van.
Dit drankje zuivert je bloed en verwijdert je afvalstoffen.
Je kan het een paar dagen afgesloten in de koelkast bewaren. Kauw nadien voor de knoflookgeur nog wel even op een blaadje peterselie.

 

Met deze tips is je voorjaarsmoeheid zo verdwenen.

 

 

14-03-2015

 

 

Laserontharen

 

Haar, we hebben het (bijna) allemaal,   maar waarom hebben wij haar?
De haren op ons lichaam en zeker de haren op ons  hoofd beschermen ons tegen  hoge of lage temperaturen, onze  wimpers beschermen de ogen tegen  vuil  en de wenkbrauwen houden de zweetdruppels die van ons voorhoofd vallen tegen.
Zelfs zitten er haren in onze neus, ze beschermen je longen door je ademhaling te filteren en de stofdeeltjes uit de lucht te halen.

Haren beschermen ons lichaam, maar niet altijd vinden we al die haren mooi.
We kunnen deze haren verwijderen door ze te scheren, maar ook door ze te harsen. Een trend van deze tijd is echter het  laser ontharen. Je leest er veel over in de bladen en in de beautysalons wordt het ook steeds meer aangeboden, maar wat houdt laser ontharen nu precies in?

Bij laser ontharen  worden de ongewenste haren op het lichaam  door middel van flitsen verwijderd. Voor deze methode wordt steeds meer gekozen, omdat de haren in tegenstelling tot de andere manieren je wel definitief van je overbeharing afhelpt.
Echter, er zijn veel verschillende apparaten in omloop met een groot verschil in definitief resultaat, zelfs voor thuis kunnen we nu al een onthaar apparaat kopen.

Maar er is een groot verschil, want ontharen met apparatuur kunnen we op 2 manieren, met  IPL en met de Diode Laser.

IPL (Intense Pulsed Light) is echter geen laser, de lichtflitsen zorgen voor een tijdelijke verlamming van de haarwortel. Deze apparaten kunnen voor meerdere doeleinden worden gebruikt, niet alleen voor het ontharen, maar ook voor het behandelen van rode adertjes en pigmentvlekken.
De kans op teruggroei van de haren na een IPL behandeling is vrij groot, IPL geeft geen permanent resultaat en er zijn veel behandelingen nodig.
Onthaarapparaten voor thuisgebruik vallen onder IPL.

De Diode Laser wordt echter alleen gebruikt voor ontharen. Er wordt een optimaal effect bereikt door middel van een krachtig gebundelde straal die ook de veel dieper gelegen haarwortels bereikt. De laser vernietigd dan ook het haarzakje en de haarwortel.
Bij het ontharen met de Diode laser zijn dan ook veel minder  behandelingen nodig, dit apparaat  kan ook gebruikt worden bij getinte en negroïde huidtypen.

Voor welke methode je ook kiest, het feit blijft dat donkere beharing nog het meest geschikt is om te verwijderen.  Lichtblond, rood, wit of grijs haar is nog steeds niet tot moeilijk te behandelen.

Wil je een persoonlijk advies, dan kan je een afspraak maken met onze huidtherapeute op 0321 317420.
Zij geeft de behandelingen met de Diode laser.

 

 

05-03-2015

 

 

Droog borstelen van de huid.

 

In de praktijk hoor ik, zo tegen het voorjaar, veel klanten die last hebben van een droge huid en dan met name op de benen. Alleen een scrub en/of een body lotion helpt niet voldoende en de huid is binnen korte tijd weer droog.

 

Een goede, vrij onbekende manier om een droge huid te behandelen is het droog borstelen.

Door het droog borstelen verwijder je dode huidcellen, stimuleer je de celvernieuwing  en de doorbloeding van je huid. Ook afvalstoffen raak je sneller kwijt door het stimuleren van je lymfestelsel. Een mooie bijkomstigheid is dat het cellulite zou verbeteren, maar daar is nog geen officieel bewijs voor.
Je huid wordt er in ieder geval wel mooier, strakker en gladder door.

Je moet echter wel op een aantal dingen letten:

- Borstelen doe je het liefst met een houten borstel met 100% natuurlijke haren en hij mag niet      
  te hard zijn.
- Borstel altijd op een droge huid met ronddraaiende (op je buik)  of strijkende bewegingen in          
  de richting van je hart. Begin altijd bij je voeten.
- Borstel je huid ongeveer 5 minuten per keer, het mag dagelijks. Doe dit het liefst voor je
  onder de douche gaat.
- Borstel nooit op een geïrriteerde huid of op wondjes.
- Gebruik nooit de borstel van een ander.
- Maak je borstel regelmatig schoon met water en soda.

 

 Na het borstelen kan je een goede body crème of olie gebruiken.

 

20-11-2014

 

 

BB, CC en DD creme.

 

We hebben er waarschijnlijk allemaal wel eens over gelezen in de magazines of hebben de producten zien staan bij de make up, de BB crème.

Deze BB crème is al enkele jaren een trend, maar werd al snel opgevolgd door de CC crème en sinds kort door de DD crème. Maar wat is het nu eigenlijk en wat is het verschil tussen deze cremes.

BB creme is een afkorting van Blemish Balm, wat eigenlijk creme tegen vlekjes betekent.  Ontwikkelt in de jaren 60 door de Duitse dermatoloog Christine Schrammek, die deze balm gebruikte  na diepe peelingen en cosmetische operaties. De BB crème werd een grote hit  in de Aziatische landen en is pas weer  in 2012 op de westerse markt gebracht.

De BB crème is een combinatie van een moisturizer, foundation en heeft een zonbeschermingsfactor en zodoende ideaal om je huid te hydrateren en te beschermen tegen de zon. Het dekt de huid meer af dan een getinte moisturizer.
De crème heeft als voordeel dat het een 3 in 1 product is, het bevat echter geen anti age ingrediënten en het is dan ook aan te raden de BB crème over je gewone crème aan te brengen.
De crème is in verschillende tinten verkrijgbaar .

De CC crème is een Color Correcting crème.
Deze is lichter en soms ook dunner van samenstelling. Het verschil met de BB crème is dat de CC crème je huidskleur corrigeert, rode vlekjes worden weg gewerkt en je huid krijgt een gezonde uitstraling.

DD staat voor Daily Defence en heeft dezelfde samenstelling als de BB crème.
Deze crème is echter gemaakt voor drogere plekken op de huid, zoals  de handen, knieën en ellebogen.

 

 


31-08-2014
 

 

  1. Ik heb rode adertjes op mijn gezicht, kan je daar wat aan doen?

 

Bijna iedereen kent ze wel, de kleine rode zichtbare bloedvaatjes op het gezicht of  het lichaam  die niet meer verdwijnen.  Druk je met je vingertop op het bloedvaatje dan zal de roodheid voor even verdwijnen om kort daarna weer rood te worden. Dit komt omdat de bloedvaatjes in de huid slapper en wijder zijn geworden.
Soms zijn er klachten  als jeuk en tintelingen of  kan de huid branderig aanvoelen.
We noemen deze huidaandoening  couperose.
Vrouwen hebben er vaak meer last van dan mannen en als je een dunnere huid hebt is de kans op het ontstaan van couperose groter.
 

Het ontstaan van couperose kan verschillende oorzaken hebben:
- erfelijkheid (vaak komt het bij meerdere familieleden voor)
- overmatig zonnen
- temperatuur schommelingen
- het gebruik van irriterende crèmes

 

De behandeling:

Couperose gaat niet vanzelf over.
Wel kunnen we het heel goed behandelen met lasertherapie of door coagulatie,
dit is het door middel van een naaldje dichtschroeien van het haarvaatje.


Wat kun je zelf doen?

- gebruik lauw warm water
- dep je gezicht droog
- vermijd scherpe kruiden en alcohol
- gebruik geen vette crèmes
- blijf uit de zon en gebruik altijd een zonnebrand crème


 

Rosacea:

 

Rosacea is niet hetzelfde als couperose, hierbij kan wel couperose op de huid voorkomen, maar rosacea is een chronische huidaandoening en komt het meest voor op de neus, wangen, kin en het voorhoofd.
Rosacea komt voornamelijk voor bij vrouwen en mannen vanaf het 30e jaar
De oorzaak van het ontstaan van rosacea is nog niet bekend.  We weten wel dat het intensief gebruik van crèmes met corticosteroïden, veel zonnen, scherpe kruiden, sterke temperatuurswisselingen , alcohol en irriterende huidverzorging  een negatieve invloed hebben en rosacea kunnen verergeren.

De huidaandoening kenmerkt zich door verschillende stadia,  in eerste instantie zal er een blijvende egale roodheid van het gelaat zijn en vaak zie je hierbij ook couperose.
In een later stadium komen daar rode bultjes (papels) en puistjes (pustels) bij. De poriën van de huid vergroten, soms gevolgd door vaste harde rode schijven in de huid.
In een ernstig stadium kan bij mannen rosacea gekenmerkt worden door zwellingen van de neus, het bindweefsel van de neus wordt hard en de talgklieren vergroten zich.
Bij rosacea kunnen zelfs ontstekingen van de oogleden optreden, de ogen voelen dan droog en branderig aan.

 

De behandeling:


Rosacea kunnen we goed behandelen in ons huidinstituut, maar is niet definitief te genezen.
De conditie van de huid kunnen we verbeteren door toepassing van oppervlakkige peelingen. Voor het verwijderen  van couperose bij rosacea gebruiken we lasertherapie.

 

Wat kun je zelf doen?


Wanneer je rosacea hebt probeer dan de factoren die rosacea verergeren te vermijden en aangepaste huidverzorgingsproducten  dagelijks  te gebruiken in combinatie met een hoge zonnebeschermingsfactor om de huid te beschermen.
Ernstige rosacea moet worden behandeld in combinatie met een antibiotica. In dat geval zullen wij je altijd doorverwijzen naar je huisarts of dermatoloog.

 

 

Fotobron: Huidinbeeld